Als u een uil vindt, laat het ons dan weten!

Bel (0313-653276) of mail (info@desteenuilbrummen.nl) ons dan. 

Dode steenuil

Als u een dode steenuil vindt, kunnen wij trachten de doodsoorzaak vast te stellen. We zorgen ervoor dat er melding gedaan wordt bij SOVON (Vogelonderzoek Nederland) en als de uil geringd is, geven we het ringnummer door aan het Vogeltrekstation. Zo kan de uil ook na z'n overlijden bijdragen aan het wetenschappelijk onderzoek. Want dat wetenschappelijk onderzoek is van groot belang om de kwetsbare uilen adequate bescherming te bieden.

Gewonde of zieke steenuil

Eerste hulp gaat voor alles, dus breng het diertje bij voorkeur naar een roofvogel vogelopvangcentrum - het dichtst bij Brummen is dat Roofvogel Opvangcentrum Barchem (Barchem ligt onder Lochem en is ca. een half uur rijden vanaf Brummen). Op hun website vindt u ook tips over het vangen en vervoeren van gewonde uilen/roofvogels.
Bent u niet de gelegenheid om de vogel weg te brengen, bel dan de Dierenambulance: 0900-9991999.

Hulpeloos vogeltje

Als u een ogenschijnlijk hulpeloze jonge steenuil op de grond vindt in de buurt van een vermoedelijke nestplaats, dan hoeft u in principe niets te doen. De oudervogels zijn dan in de buurt en zullen goed voor het jong zorgen. Als er mogelijk gevaar dreigt van verkeer of huisdieren, kunt het jonge dier op een tak in een boom zetten. Of bel ons, dan helpen wij.