Steenuilenwerkgroep laat wens in vervulling gaan...

Make a Wish Nederland laat de liefste wensen van ernstig zieke kinderen in vervulling gaan. Via Pascal Stroeken van Stone kreeg de Brummense Steenuilenwerkgroep het verzoek de hartewens van de 12-jarige Floortje in vervulling te laten gaan. Daar wilden wij natuurlijk graag aan meewerken en op 3 juni was het zover.

We startten bij Ineke en Frits, waar Floortje voor het eerst steenuilen pullen zag die geringd gingen worden. Ze stapte met haar moeder, broer en zus uit de roze limousine, met haar naam erop. Er waren hier drie steenuiltjes die geringd moesten worden. Ze mocht één van de uiltjes vasthouden na het ringen.

Op het tweede adres van Wil waren er vijf uilen te ringen en die waren al 25 dagen oud en zeer beweeglijk. Hier hebben we na het ringen even een picknick gehouden in het gras met koffie of fris en uilengebakjes.

Op het laatste adres bij Inge was Floortje al zo aan de uiltjes gewend dat ze heeft geholpen bij het wegen en het opmeten van de vleugellengte. Hier waren er drie jonge uilen die ook al zeer actief waren.

Hier hebben we Floortje nog met een pakketje steenuilfolders, boekjes en een paar ringetjes op een streng verwend. We hebben haar nog een heel fijne verdere voortzetting van haar uilendag gewenst.

Foto's Floortje's Wensdag

Aankomst bij Ineke en Frits.
Bijzonder om zo vast te houden
De uiltjes bij Ineke en Frits in een schone kast.
Uilen gebakjes voor de picknick.
Even uit het kistje pakken.
En zo zacht.
Nu gaan we wegen.
Hoe lang zijn de vleugel pennen.
Even kijken of er geen parasieten op de uil zitten.
Even kijken hoe oud ze zijn.
Deze krijgt zelfs een zoentje.
De mooiste foto.
Vertrek bij Inge voor het vervolg van de wensdag.